30 Noiembrie 2018

În perioada 27 – 30 noiembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Managementul securității cibernetice și informaționale”, care a avut drept obiectiv de bază formarea unei viziuni generale asupra securității informatice, a problemelor și a riscurilor asociate securității cibernetice. În calitate de trainer al seminarului a fost un expert european cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul securității cibernetice, având la activ numeroase certificări în domeniu.

Seminarul a fost dedicat specialiștilor din domeniul IT, securității, managementului riscurilor și conformității, la care au participat 25 de angajați din cadrul băncilor și ai Băncii Naționale a Moldovei.

Având în vedere importanța securității cibernetice și informaționale, în condițiile unei dezvoltări rapide a tehnologiilor informaționale și ale mediului virtual, Asociația Băncilor din Moldova, în colaborarea cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat la sfârșitul seminarului, pe 30 noiembrie curent, un briefing, obiectivul de bază al căruia a fost sensibilizarea factorilor de decizie din cadrul băncilor cu privire la amenințările la adresa securității, conștientizarea scopului și rolului Securității Cibernetice, precum și a necesității efectuării investițiilor în domeniul dat, care să fie rentabile și să aducă valoare pentru instituție.

Briefingul a întrunit reprezentanți ai băncilor licențiate, Băncii Naționale a Moldovei, Centrului de răspuns la incidente cibernetice din cadrul I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” și ai Asociației Băncilor din Moldova.

Pe 5 noiembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Institutul Bancar Român a organizat seminarul de instruire cu tema „Spălarea banilor în mediul online”.

06 Noi 2018

În perioada 3-5 decembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Retail banking, Noi canale de distribuție și E-Banking”.

05 Dec 2018